Body mass index (BMI)?

Wat is BMI?

BMI staat voor Body Mass Index en is een maat voor de verhouding tussen het gewicht en de lengte van een persoon. Het wordt vaak gebruikt als een eenvoudige methode om te bepalen of iemand een gezond gewicht heeft.

De BMI wordt berekend door het gewicht van een persoon in kilogram te delen door het kwadraat van zijn of haar lengte in meters (BMI = gewicht (kg) / lengte (m)^2). De resulterende waarde geeft aan in welke categorie de persoon valt: ondergewicht (BMI < 18,5), normaal gewicht (BMI tussen 18,5 en 24,9), overgewicht (BMI tussen 25 en 29,9) of obesitas (BMI van 30 of hoger).

BMI Calculator

BMI CalculatorHoewel BMI een nuttige maatstaf kan zijn om een algemeen idee te krijgen van het gewicht van een persoon, heeft het ook enkele beperkingen. Bijvoorbeeld, het houdt geen rekening met lichaamssamenstelling en spiermassa, waardoor sommige mensen met veel spiermassa een hogere BMI kunnen hebben zonder overgewicht te hebben. Daarom kan het nodig zijn om andere metingen te gebruiken, zoals vetpercentage, taille-omtrek of gezondheidsrisico’s, om een nauwkeuriger beeld te krijgen van het gewicht en de gezondheid van een persoon.

About Nikolai

In 2014 heb ik Fitnessclub Energy opgericht en sindsdien werkzaam als personal trainer.

View all posts by Nikolai