Hyrox

Trainen voor Hyrox

Fitnessclub Energy is de officiele partner sportschool van Hyrox en daarmee bieden wij unieke trainingsprogramma’s en bereiden we je voor op jouw eerste HYROX-race!
Hyrox bij Fitnessclub Energy

Ontdek de kracht van Hyrox-training bij Fitnessclub Energy!

Onze Hyrox-programma’s bieden een unieke en uitdagende fitnesservaring die kracht, uithoudingsvermogen en mentale veerkracht combineert. Hyrox is een intensieve combinatie van functionele oefeningen en cardiovasculaire training, ontworpen om je fysieke grenzen te verleggen en je naar nieuwe hoogten te brengen.

Waarom bij ons Hyrox trainen?

  1. Volledige lichaamstraining: Hyrox richt zich op alle belangrijke spiergroepen en verbetert zowel kracht als uithoudingsvermogen. Geen enkel deel van je lichaam blijft onbenut.
  2. Teamgeest: Hyrox is geschikt voor alle fitnessniveaus en bevordert een positieve teamomgeving. Werk samen met medesporters en moedig elkaar aan om samen doelen te bereiken.
  3. Variatie: Onze deskundige instructeurs zorgen voor gevarieerde workouts, waardoor elke sessie fris en boeiend blijft. Geen kans op verveling, alleen maar constante vooruitgang.
  4. Meetbare resultaten: Hyrox biedt meetbare doelen en uitdagingen, waardoor je je voortgang nauwkeurig kunt volgen en jezelf constant kunt verbeteren.

Word de beste versie van jezelf met Hyrox-training bij Fitnessclub Energy. Ontdek de opwinding van functionele fitness en bereik nieuwe hoogten in je persoonlijke fitnessreis. Meld je vandaag nog aan en ervaar de kracht van Hyrox!

Meer informatie over Hyrox

HYROX is een wereldwijde fitnessrace voor iedereen. Deelnemers van over de hele wereld strijden in exact hetzelfde format. De race begint met een run van 1 km, gevolgd door 1 functionele beweging, die 8 keer wordt herhaald. Dit vindt plaats in grote overdekte locaties waardoor een unieke stadionachtige sfeer ontstaat voor alle deelnemers.

De Fitness Race

52% van de sportschoolleden beschouwd fitness als hun primaire sport. Fitness is de grootste sport ter wereld en HYROX is het eerste ”mass participation event” dat dagelijkse sportschoolbezoekers hun eigen race geeft om voor te trainen. HYROX verkleint hiermee het gat met traditionele duursportevenementen. Door de manier waarop de functionele oefeningen zijn ingericht is er een race gecreëerd die voor elk lichaam geschikt is.

De internationale Fitness Race voor Everybody!

HYROX verovert de fitnesswereld! HYROX is geïnspireerd door miljoenen sporters over de hele wereld, die fitness als hun ‘sport’ beschouwen. Tot dusver was er geen meetbare competitie. HYROX biedt daar een oplossing voor en geeft fitnessliefhebbers een concreet doel. De combinatie van conditie en kracht maakt HYROX een race voor atleten en sportliefhebbers met verschillende achtergronden. Met meer dan 45 races op 3 continenten en 11 landen, vind je altijd een HYROX-race bij jou in de buurt op jouw fitness niveau. 100.000 deelnemers zijn je al voorgegaan. “Wil jij jouw fitness training naar een hoger niveau tillen en een HYROX-race aangaan?

De Hyrox Race

HYROX is een unieke indoor fitnesscompetitie die natuurlijke oefeningen combineert met hardlopen.

De race bestaat uit 1 kilometer hardlopen gevolgd door 1 work out en dit patroon herhaalt zich 8 keer.

Dit zijn de 8 Workouts:

De eerste HYROX-training is 1000 meter op de Ski Erg. De Ski Erg richt zich voornamelijk op de arm-, schouder- en kernspieren. Maar als je deze training echt goed doet, worden de spieren van het onderlichaam ook bij de beweging betrokken. Dat maakt de Ski Erg een training voor het hele lichaam.

Training nummer twee is de Sled Push. Bereid je goed voor, de Sled Push is een training die je minstens één keer gedaan moet hebben voor je race.  Hier heb je de spieren van het onderlichaam nodig, vooral de voorste dijspieren. Bovendien zijn de hele achterste spierketen en kernspieren erbij betrokken. Zorg ook voor schoenen met wat grip!

De volgende training is 50 meter op The Sled Pull. Maak je klaar om niet alleen je bilspieren, biceps en rug te gebruiken, maar je gehele romp.

Deze full body workout, gemaakt in 1939, is geliefd en gehaat tegelijk. Als je nieuw bent bij HYROX, heb je misschien moeite met Burpees, maar de meeste van onze atleten beschouwen dit nu als een van hun favoriete oefeningen. Wat is dan een Burpee Broad Jump? Simpel gezegd, het is een variatie op de Burpee die de opwaartse sprong aan het einde vervangt door een voorwaartse sprong. Je springt dus vooruit in plaats van omhoog.

Training nummer 5 is de tweede Ergometer in de competitie. 1000 meter roeien op de Concept2 RowErg markeert het begin van de tweede helft van de HYROX-race. Nu je tempo volhouden!

Voor de Farmers Carry moet je jouw bovenrugspieren (trapezius), de hele kernspieren en natuurlijk de onderarmen/handen (grijpkracht) trainen. Je loopt hierbij in een rechte lijn met zware gewichten in beide handen. De gewichten verschillen per divisie. Een training die je kunt makkelijk kan oefenen bij je wekelijkse boodschappen.

10, 20 of 30 kilogram op je rug terwijl je lunges doet? Ja, dat is training nummer 7. Deze training is voornamelijk gericht op de dij- en bilspieren.

De eindbaas – The Wall Balls. Je bent zo ver gekomen, er is nu geen weg meer terug. Dit is de laatste oefening. Haal diep adem, maak die Wall Balls af! De gewichten en het aantal keer hangt af van jouw divisie. Daarna kom jij de finish over en wordt jij officieel lid van de #HYSOCIETY of Fitness.

Vind jou Level

HYROX is toegankelijk voor iedereen en bestaat ongeacht het fitnessniveau uit 4 verschillende race divisies:

Open
Zet in deze divisie je eerste HYROX persoonlijk record. Een uitdagende maar zeker haalbare race voor ieder individu.

Pro
Voor de ervaren racer waarbij er zwaardere gewichten gehanteerd worden.

Doubles
Zoek een partner en ga de uitdaging aan als een paar. Je rent allebei de 8 km, maar verdeeld de functionele oefeningen onder elkaar.

Relay
Kom samen met jouw unieke viertal naar HYROX, bestaande uit vrienden, familie of collega’s, en race de estafette waarbij elk lid van het team 2 keer 1 km rent en 2 functionele oefeningen doet.

Global results & rankings
Alle deelnemers dragen een timingchip en ontvangen officiële eindtijden. Deze resultaten zijn te vergelijken via de wereldwijde HYROX ranglijst voor alle evenementen, divisies en leeftijdsgroepen. Met een gedetailleerd rapport na de race ontvang je al je tussentijden waardoor je de volgende keer effectiever kunt racen.

Oprichters

HYROX is bedacht door Christian Toetzke, een van de meest ervaren en succesvolle organisatoren van race-evenementen ter wereld. Samen met 3x Olympisch medaillewinnaar en wereldkampioen, Moritz Furste, heeft HYROX WERELDWIJD een opmerkelijke groei doorgemaakt. In Europa en de VS zijn op sommige evenementen meer dan 4.000 deelnemers en 10.000 toeschouwers. Wat HYROX de grootste indoor fitnessrace voor massale deelname wereldwijd maakt.

Vraag een proefles aan via het onderstaande telefoonnummer of email.

Bel of mail

Nikolai Taldikin
info@fitnessclubenergy.nl
Bel ons: 06-41097506
Maandag - Vrijdag, 9:00-22:00

Fitnessclub Energy

Pim Mulierlaan 51
8443 DA
Heerenveen

fysiotherapie-vs-sportmasseur

Verschil tussen Fysiotherapie en Sportmasseur

Fysiotherapie vs. Sportmasseur Fysiotherapie en sportmassage zijn beide gericht op het behandelen en voorkomen van lichamelijke klachten, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide. Fysiotherapie is een medische discipline

Lees verder »
Fitness voor tieners

Fitness voor tieners

Is fitness gezond voor tieners? Ja, fitness kan gezond zijn voor tieners, maar het is belangrijk dat ze het op een verantwoorde en veilige manier beoefenen. Regelmatige lichaamsbeweging, zoals krachttraining

Lees verder »