Planking challenge

30 DAGEN PLANKING CHALLENGE

Wat is planking?

Planking is een oefening waarbij je lichaam meerdere spiergroepen tegelijkertijd aanspant om je lichaam in de nodige houding te houden. 

Met planking train je je buikspieren, rugspieren, schouderspieren en je bilspieren. De oefening is een duur oefening en er wordt gezegd dat je de kans op blessures kunt verminderen wanneer je de plank regelmatig uitvoert. 

Je train dus vooral je core. Het trainen van je core is goed voor het versterken van je rug en het verbeteren van je gehele houding. Wist je dat een zwakke core vaak de oorzaak is van slechte sportprestaties en rugklachten?

Let op: bij vermoeidheid zal de onderrug de neiging hebben om hol te trekken. Dat kan rugklachten veroorzaken. Houd de billen dus omhoog!

30 Dagen Planking Challenge

Hoe moet je Planken?

Start op je buik en begin met je ellebogen en knieën op de vloer. Strek vervolgens je benen en til je lichaam omhoog. Je voeten zet je op heuplengte van elkaar af en je handen op schouderbreedte. Houd je gezicht ontspannen naar de vloer gericht. Span je buikspieren iets aan zodat je billen omhoog komen en je schouders, heupen en enkels in lijn zijn met elkaar. De kunst bij deze oefening is om het bovenlichaam ten opzichte van de benen kaarsrecht te houden. 

De 30 dagen Planking Challenge

De 30 dagen Planking challenge is een uitdaging waarbij je elke dag de plank-oefening doet. Je mag tijdens deze uitdaging zelf bepalen op welk tijdstip je de oefening uitvoert. In het beginner en gevorderde schema staat aangegeven hoeveel seconden je desbetreffende dag moet gaan planken. Het aantal seconden dat je gaat planken kun je het beste bijhouden met een stopwatch of timer. 

Heb je moeite om de oefening vol te houden dan kun je verder gaan op je knieën maar probeer het wel zo lang mogelijk op je tenen vol te houden, wanneer je echt niet meer kan, ga je verder op je knieën en blijf je alsnog in de planking houding staan. Mocht je ook dat niet meer kunnen dan neem je maximaal 20 seconden rust en ga je weer verder waar je gebleven was.

Probeer tijdens het planken rustig te blijven ademen en zo minimaal mogelijk bewegen en je houding proberen te corrigeren. Dit kost namelijk alleen maar meer energie en wordt de oefening alleen maar zwaarder.

Schrijf je in en doe mee!

Vul het onderstaande formulier in en ontvang de Planking Challenge schema van ons. Kier hieronder of je het beginner schema wilt doen of gevorderd schema.

Beginner schema

Met het beginner schema bouw je het planken langzaal op naar uiteindelijk 2 minuten lang planken!

Gevorderd schema

Het gevorderd schema is net even wat uitdagender dan het beginner schema, maar let op een goede basis is uiteraard wel nodig. Met het gevorderd schema bouw je het planken op tot wel 4 minuten lang!

Stel je vraag

  Bel of mail

  Nikolai Taldikin
  info@fitnessclubenergy.nl
  06 - 41 097 506
  Maandag - Vrijdag, 9:00-22:00

  Fitnessclub Energy

  Pim Mulierlaan 51
  8443 DA
  Heerenveen